Aquí se’ns planteja “un problema” que jo el qualificaria de difícil solució (difícil que no impossible):
Partint del plantejament de les meves pràctiques pel que fa a l’atenció a la diversitat, i tenint en contra el tipus d’activitats que es fan tot seguint el llibre de text, la dificultat en aquests moment és contemplar que no és gaire adequat proposar activitats de gran grup, en el desenvolupament de les quals qui porta el pes de l’activitat és el mestre (llargues explicacions). Aquestes situacions són inevitables, però cal reduir-les en la mesura del que sigui possible, ja que si no, el mestre de suport no té cap sentit.
Caldria canviar l’estil docent cap a pràctiques més obertes que responguin a la diversitat, però això és una tasca molt complexa que requereix temps, interès, formació i, sobretot acompanyament dins l’aula, que és en certa manera l’experiència que hem dut a terme en el grup d’intervenció.
Personalment, vaig demanar a l’equip de mestres que en les estones que hi ha dos mestres a l’aula, intentessin fer propostes d’activitats que tinguin en compte la diversitat i es vagin provant metodologies més innovadores en aquest sentit. Evidentment, lo òptim seria que aquesta manera de fer fos a totes les hores de classe, però de moment, i per començar, si almenys s’assegura que es faci a les sessions amb suport, ja és un pas endavant. Així, els mestres i les mestres disposen de la col·laboració del professorat de suport per avançar conjuntament cap a pràctiques més obertes i diversificades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada